U bent hier

Hoe maak ik een groep?

Als je geïnteresseerd bent in een specifiek onderwerp met betrekking tot interieurs of een onderwerp wilt uitlichten en met anderen delen, kan je zelf op het platform Monumentale Interieurs hiertoe een 'groep' aanmaken. Met een 'groep'  kan je gemakkelijk gegevens bundelen en/of samenwerken. 
Alle items die je in een groep aanmaakt worden onder de naam van deze groep gebundeld. Ook kan je anderen uitnodigen om deel te nemen in je groep en hieraan bijdragen te leveren.

Er zijn drie soorten groepen:
1. De openbare groep. Iedereen kan hieraan deelnemen, iedereen kan items publiceren en iedereen kan bijdragen lezen.
2. De gesloten groep. Iedereen kan items lezen, maar om actief bijdragen te publiceren moet je je aanmelden cq. voor de groep worden uitgenodigd.
3. De afgeschermde groep. Alleen diegenen die voor deze groep zijn/worden uitgenodigd kunnen items lezen en kunnen publiceren. Voor de overige leden van het platform zijn noch de groep noch de gepubliceerde bijdragen zichtbaar.

Als je via het menu 'Voeg toe/Start een groep' een groep aanmaakt, dan kan je onderaan het formulier je keuze opgeven of deze openbaar of besloten moet zijn. Als je een afgeschermde groep wilt maken kan je een mailtje met dit verzoek sturen naar de community-manager van dit platform (dit om misbruik te voorkomen).

Voorbeeld:
Je wilt een groep aanmaken met als onderwerp Papierbehang door de eeuwen heen. Dan ga je als volgt te werk:
Ga naar het Hoofdmenu in de blauwe balk bovenaan en klikt op Voeg toe. Daaronder klik je op Een groep starten.
Voer daar de titel  (d.w.z. de naam cq. het onderwerp) van je groep in, in dit geval Papierbehang door de eeuwen heen. Voeg een leuk plaatje toe dat je groep kenmerkt (een uisnede van een papieren behangsel bijvoorbeeld) en een korte samenvatting van waar de groep zich mee bezighoudt.
Klik dan daaronder het gewenste bolletje bij Openbare groep dan wel Besloten groep aan.
Wil je een Afgeschermde groep beginnen stuur dan eerst een e-mail (zie hierboven).
Bewaar je gegevens met de Save-button onderaan.

Je nieuwe groep is direct zichtbaar onder Actueel/Groepen in het hoofdmenu in de blauwe balk bovenaan.
Als initiatiefnemer van de groep kan je nu leden uitnodigen om aan je groep deel te nemen. Ga hiertoe als volgt te werk:
Klik op Groepen in het hoofdmenu, vervolgens op jou eigen groep en op Bewerk deze groep onder je naam in het lichtblauwe vlak rechts
Er verschijnen nu verschillende tabbladen. Klik op het tabblad Leden uitnodigen. Voer daar de e-mailadressen in van de mensen die je voor je groep wilt uitnodigen.
Daaronder verschijnt het vak Onderwerp. Dit is al automatisch ingevuld maar de tekst kan je nog desgewenst aanpassen. Hetzelfde geldt voor de 2 vakken daaronder: Bericht voor platformleden en Bericht voor niet-platform leden: In deze vakken is automatisch de slotregel van je bericht al ingevuld, een instructie over hoe te werk te gaan voor aanmelding bij je groep.
Daaronder staat het vak Bericht: dit is het hoofdbestanddeel van het bericht waarin je de leden van je groep uitnodigt. Dit zal je zelf moeten schrijven. Bijvoorbeeld iets over waar je groep over gaat, waarom je diegene uitnodigt etc. Dit bericht krijgen alle e-mailadressen die je bovenin hebt ingevuld.
Klik tenslotte onderaan op de button Verstuur uitnodigingen.

(Je kunt zelf in de gaten houden of mensen je uitnodiging hebben geaccepteerd in het tabblad Leden. Hier kan je ook hun status bijhouden, nieuwe leden accepteren of evt. royeren).