U bent hier

Over het platform Monumentale Interieurs

beeldmerk_totaal_progr_interieurs.jpg

Welkom op het digitale platform Monumentale Interieurs!

Hier vind je informatie, nieuws, artikelen en en een agenda met komende gebeurtenissen op het gebied van monumentale interieurs in Nederland. Ook biedt dit platform ruimte voor discussies en samenwerking binnen dit thema. Iedereen die hierin is geïnteresseerd kan aan dit platform deelnemen, mits je je houdt aan de spelregels.  Deelnemen kan op verschillende manieren:

Iedereen kan in principe de bijdragen aan dit platform bekijken. Om zelf daadwerkelijk deel te nemen, op bijdragen te kunnen reageren, zelf bijdragen te kunnen uploaden of lid te worden van een groep, moet je je eerst registreren en een profiel aanmaken.

Registreer je hier en maak een profiel aan om deel te nemen aan dit platform.

Zelf nieuws en agenda-items toevoegen

Nieuws of agenda-items en evenementen kunnen een gebeurtenis met betrekking tot monumentale interieurs betreffen, zoals lezingen, tentoonstellingen, symposia of een artikel uit een van de media. Vul de datum, de begintijd, de locatie, de organistie en de bron toe. Onder 'Relevante links' plaats je een link naar meer informatie of eventueel de bron van het bericht. Er is ook de mogelijkheid een foto toe te voegen.

Een artikel toevoegen

Informatie over bijvoorbeeld een project met betrekking tot (een aspect van) monumentale interieurs, of interieurensembles, kan je uploaden door een Artikel aan te maken. Plaats daarbij minimaal één foto van het project of het interieur, informatie over andere relevante gegevens (bijvoorbeeld adres, architect, ontstaansjaar) en een link naar meer informatie bij 'Relevante links'. 

Een blog of discussie starten

Wil je een blog/column plaatsen of een discussie starten (forum)? Dat kan via de knop 'Voeg toe' bovenaan de pagina. Als je bent ingelogd kan je tevens onderaan elk bericht (nieuws, agenda-item, blog, forum) een reactie plaatsen.

Een (besloten) groep starten

Ten slotte is het ook mogelijk zelf een groep te starten, bijvoorbeeld over een bepaald thema of een specifiek project. Daarmee kan de informatie over het thema of van het project gebundeld worden. Ook kan een groep dienen om samen te werken met anderen.
Er zijn drie soorten groepen:

  • Open: inhoud voor iedereen zichtbaar en iedereen, mits ingelogd, kan bijdragen;
  • Besloten: inhoud is voor iedereen zichtbaar, lid worden kan op uitnodiging of door aanmelding, alleen groepsleden kunnen bijdragen;
  • Afgeschermd: inhoud alleen zichtbaar voor groepsleden, lid worden kan alleen op uitnodiging, alleen leden kunnen bijdragen.

Het doel van de groep bepaalt uiteraard de keuze. Plaats je een update in een open of besloten groep, dan wordt deze ook automatisch toegevoegd aan de updates op de homepage van het platform.

Vragen/forum

Heb je vragen over dit platform kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen (FAQ's) in het Menu-Algemeen bovenaan de homepage. 
Interieur-gerelateerde vragen kan je zelf op de forum-pagina plaatsen door een nieuw forumonderwerp aan te maken. 
Alle andere vragen kan je via een mail aan de community-manager stellen.

Spelregels

Het staat eenieder vrij aan dit platform bij te dragen, mits de bijdrage gerelateerd is aan interieurs of interieurensembles. Ook mag je natuurlijk geen aanstootgevende taal gebruiken, niemand beledigen en ook geen commerciëel oogmerk hebben. Het webteam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed controleert regelmatig of de regels worden nageleefd en neemt de vrijheid indien nodig berichten te verwijderen.