U bent hier

Te koop in Gouda: markant winkelpand met bijzonder jaren 60 interieur.

dinsdag 13 februari 2018 - 15:55
Deel van het interieur van de befaamde hoedenwinkel in Gouda

Deel van het interieur van de befaamde hoedenwinkel in Gouda

De hoedenwinkel waarin alles bij het oude bleef

Hoedenmagazijn C.H. Berghout-Bergman was een begrip in Gouda. Deftige dames liepen er graag binnen om een hoofddeksel uit te zoeken. Het markante winkelpand staat nu te koop en trekt veel belangstelling vanwege het interieur. Dat bleef namelijk altijd hetzelfde. 

Het stof ligt dik op de hoedjes in de etalage en de gevel heeft in geen jaren een likje verf gehad. Het Goudse hoedenmagazijn C.H. Berghout-Bergman is als een antieke, verschoten foto. Een aandoenlijke relikwie uit een ver verleden. Voorbijgangers zagen het pand in de Lange Noodgodsstraat met de dag verder verbleken. Soms stopten ze en tuurden ze door de ramen, gegrepen door het interieur dat nog helemaal is zoals in de jaren zestig.
Mensen die hoopten binnen te kunnen rondkijken, stonden echter voor een gesloten deur. Hoedenmagazijn C.H. Berghout-Bergman ontving al heel lang geen klanten meer en werd vorig jaar zomer plotseling te koop gezet. Wat is de geschiedenis van deze mysterieuze zaak? Wie waren de eigenaren? En hoe komt het dat het interieur bevroor in de tijd? Ik móet het weten.

Lees het vervolg van dit artikel van Danny Post op http://gowiththevlo.nl/de-hoedenwinkel-waarin-alles-bij-het-oude-bleef/  Daar zijn ook veel foto's van dit bijzondere interieur te vinden.

Reacties