U bent hier

Tentoonstelling De nieuwe stad

6
feb
zaterdag 6 februari 2016 - 21:30 | Museum Rotterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Het vernieuwde Museum Rotterdam opent haar deuren met de tentoonstelling De Nieuwe Stad

Het vernieuwde Museum Rotterdam opent na 3 jaar zwerven door de stad Rotterdam opnieuw haar deuren. In het Timmerhuis, achter het stadhuis, vertellen collectiestukken én bewoners het verhaal van hun stad. In het gebouw komt het hypermoderne glas en staal van de Rotterdamse architect Rem Koolhaas samen met het beton en baksteen van het wederopbouwmonument. Het Timmerhuis is een wolk van glas. Dit zorgt voor een geweldige inkijk en een spectaculaire ruimte, maar ook voor veel licht.Drie grote presentaties nemen bezoekers mee op een ontdekkingstocht door heden, verleden en toekomst van het veelzijdige Rotterdam.

1. In Rotterdammers en hun stad maak je kennis met de mensen achter de beroemde skyline. Gewone Rotterdammers staan symbool voor een stad in beweging en zijn letterlijk op een voetstuk gezet. Als bezoeker kun je ook jouw ervaring met de stad delen waardoor je zelf bijdraagt aan het vullen van ‘collectie Rotterdam’.

2. Zeecontainers vol collectiestukken nemen je in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot moderne architectuurstad. Een historie die nog steeds doorwerkt in het Rotterdam van nu.

3. De tijdelijke tentoonstelling De nieuwe stad sluit aan bij het festival Rotterdam viert de stad, dat begin 2016 is gestart. Maquettes en stadsgezichten uit de jaren ´50 en ´60 tonen de dromen en daden van stedenbouwers en architecten. Collectiestukken uit de wederopbouw rijzen op in een elf meter hoog monument voor de stad. In het aangrenzende citylab denk je mee over de toekomst van Rotterdam.

Reacties