U bent hier

Studiedag Beleving en historische realiteit: gaat dat samen?

22
mrt
donderdag 22 maart 2018 - 12:00 tot 17:30 | Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Foto van de grote hal van Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Historische huizen, landhuizen en kastelen hebben een uitdaging:  op een verantwoorde en tegelijk aansprekende wijze vorm geven aan de publieke beleving van hun huis, tuin en collectie. Bij een kasteel 'verwacht' de bezoeker ridders en jonkvrouwen, maar wat als die er nooit hebben gewoond? Een huis of paleis in kerstsferen zorgt voor goede bezoekerscijfers. Maar hoe 'kerstig' was een huis in de 17de, 18de of 19de eeuw?

We lijken met z'n allen nostalgischer te worden en behoefte te hebben aan gezelligheid. Waar komt die hang naar het verleden vandaan? Geven we de bezoeker wat ze willen, ook al klopt het historisch niet? Wat wil de bezoeker eigenlijk? Hoe gaan we om met historische correctheid? Wat herinnert een bezoeker zich: de emotionele ervaring of de informatie die op een tekstbord stond?

Een interessante kennismiddag voor participanten van de secties Historische Huizen, PR & Marketing en Publiek & Presentatie.

Klik hier voor het programma.

De kosten voor deze middag bedragen € 35 voor leden van de Museumvereniging en € 45 voor niet-leden. Opgave verplicht tot betaling. Voor deelnemers is het bezoek van Kasteel de Haar gratis. Het kasteel is vanaf 11 uur open.

Reacties

De kosten voor niet-leden van de Museum Vereniging bedragen 45 euro. Voor de leden van de Museum Verebiging 35 euro.

In tegenstelling tot wat in het bericht staat is aanmelden mogelijk via: https://museumcontact.nl/evenementen/beleving-en-historische-realiteit-gaat-dat-samen.

Alleen indien dit absoluut niet lukt: stuur een mail met alle gegevens (naam, instelling, gegevens waar de rekening naar toe kan o.v.v. studiedag De Haar) naar Nina Merz middels NMerz@museumvereniging.nl.