U bent hier

Behoud van binnen

Publicatie 

Behoud van binnen is het eerste Nederlandstalige praktijkboek voor de instandhouding van waardevolle interieurs. Het boek geeft antwoord op tal van vragen die iemand die een interieur beheert in de alledaagse praktijk tegen kan komen.
Onder redactie van Harrie Schuit, technisch interieurspecialist bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, beschrijven 14 interieurspecialisten uit binnen- en buitenland verschillende aspecten van de preventieve conservering van monumentale interieurs. Het boek is uitgegeven door W-Books in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Behoud van binnen is een praktisch boek met probleemgerichte en schematisch weergegeven methodes en praktische adviezen, bijvoorbeeld voor het voorkomen en behandelen van waterschade of de verlenging van de levensduur van waardevolle interieuronderdelen. Het is ook een handig naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over wat er allemaal komt kijken bij de instandhouding van interieurs. De publicatie is te bestellen bij W-Books en Bol.com.

Symposium

Op 9 oktober 2013 vond in Theater Tuschinsky in Amsterdam het symposium Behoud van Binnen plaats, de apotheose van het gelijknamige project over behoud en beheer van historische interieurs van de Rijksdienst voor et Cultureel Erfgoed.

Reacties